Kenmerken

Kenmerkend voor de KSN

Onze scholengemeenschap kan enkele troefkaarten voorleggen die we te danken hebben aan de typische eigen sfeer van de verschillende scholen. Naast de vele gemeenschappelijke kenmerken behouden de scholen van de KSN toch hun eigenheid, omdat de scholengemeenschap de traditie en de cultuur van elke school wil blijven respecteren. De sterkte van de Katholieke Scholengemeenschap Noorderkempen zit precies in die eenheid in verscheidenheid.
Verder typeert de KSN zich als volgt:

  • In alle scholen van onze scholengemeenschap gaat een gemoedelijke, vlotte omgang met de leerlingen hand in hand met de discipline die nodig is om hen een goede leer- en leefhouding bij te brengen.
  • De directies, de leerkrachten en het opvoedend personeel van onze scholen hechten veel belang aan hoge morele waarden, die geïnspireerd zijn op een christelijke levensvisie.
  • De scholen van de KSN zijn geen grootschalige mastodonten, maar scholen op mensenmaat.
  • De meeste scholen zijn gelegen in een rustige, groene omgeving, typisch voor het landelijke en residentiële karakter van onze regio.
  • Onze scholen houden hun blik op de toekomst gericht; dat mag blijken uit de infrastructuurwerken die in uitvoering zijn en de bouwplannen die in de nabije toekomst gerealiseerd zullen worden.